GTC X

2020.

Arhitektura, Enterijer

autor fotografija: Aleksandar Knežević

Konceptualno, osnova poslovnog objekta ’’X’’ je projektovana tako da bude u korelaciji sa okruženjem, a da se postigne maksimalna površina osnove, optimalna osunčanost i fleksibilnost poslovnog prostora. Uvedena umerenu zakrivljenost sa cik-cak zid zavesom daje zgradi jedinstven i prepoznatljiv karakter i pruža mogućnost za terase u unutrašnjim dvorištima, istovremeno povećavajući zaštitu od sunca.

Vrsta objekta:

Poslovni objekat

Klijent:

„Glamp“ d.o.o.

Bruto površina:

31.700 m2

Godina:

2020.

Lokacija:

Bulevar Milutina Milankovića 1đ,

Novi Beograd, Srbija

Spratnost:

-3+Pr+8+Ps

Autorski tim:

Atelier Thomas Pucher

Lokalni partneri u Srbiji:

ZAP d.o.o. Beograd

Obuhvat posla:

PGD, PZI

Status:

Izgrađeno

Objekat se sastoji iz dva volumena sa prednje i zadnje strane u kojima su napravljena dva atrijuma sa zakrivljneim balkonima, koji uspostavljaju komunikaciju sa javnom ulicom na prednjoj strani i južno sunčanom stranom u zadnjem dvorištu.

Dizajn fasade se sastoji iz dva dominantna elementa: horizontalnih, crnih, perforiranih balkona koji strukturiraju izgled zgrade i staklene panele od poda do plafona koji prekidaju pravilnost horizontala. Delimično integrisani balkoni i terase proširuju kancelarijske prostore i funkcionišu kao mesta za rekreaciju i sastanke za korisnike. Projektovano prizmelje objekta se otvara prema okolini, pružajući maksimalni javni prostor na parceli. U prizemlju su planirane komercijalne i maloprodajne prodavnice, kao i glavni hol za zgradu. Objekat GTC X će biti sertifikovan kao Gold LEED.

Slični projekti