Usluge

Arhitektonsko projektovanje

ZAP se bavi projektovanjem i izradom investiciono tehničke dokumentacije za objekte visokogradnje različitih namena, među kojima su najznačajnije sledeće kategorije: stambeni, poslovni i kombinovani objekti, trgovački objekti, sve vrste školskih i visokoškolskih objekata, zdravstveni objekti, sve vrste privrednih proizvodnih objekata, kao i projektovanje i dizajn opreme i enterijera.

Specijalizovani smo za izradu svih faza projektne dokumentacije, počev od arhitektonskih koncepata, urbanističkih projekata, projekata za građevinsku dozvolu i projekata za izvođenje.

Urbanizam

U procesu razvoja svake lokacije početni korak je sagledavanje urbanističke regulative koja determinize njen potencijal, uslove i ograničenja. Analiza i razvoj urbanističke dokumentacije stvara uslov za dalji kreativni process (projektovanje i razradu lokacije), ka oi izuzetno važan pravni process (stvaranje osnova za sve potrebne dozvole u skladu sa zakonom).

Urbanistička dokumentacija koja se radi u ZAP-u prati potrebe investitora i kreće se u rasponu od projekata preparcelacije, preko urbanističkih projekata do kompleksnih planova detaljne regulacije.

Konsalting

ZAP preuzima sve poslove investitora – od programskih studija, projektovanja, inženjeringa do realizacije objekta i predaje investitoru na upotrebu. Takođe obavlja sve adminstrativno-tehničke poslove oko dobijanja raznih saglasnosti, dokumenata i dozvola.

ZAP prati savremena svetska kretanja i uvek pruža vrhunska funkcionalna i estetska rešenja projektovanih objekata. Pružamo usluge konsaltinga što podrazumeva: razvojne analize, aproksimativne proračune i kalkulacije, kao i tehnološko-ekonomske analize rentabilnosti.

Project management i nadzor

ZAP vrši poslove koordinacije i vođenja projekta u svim njegovim fazama: od iniciranja, preko urbanizma i planiranja do izgradnje, monitoringa i kontrole, sve do završetka projekta.

ZAP obavlja nadzor nad izgradnjom i osigurava završetak vašeg projekta na vreme i u okviru budžeta, kao i ispunjavanje svih relevantnih propisa i standarda kvaliteta.

Ukoliko Vam je potrebna usluga nadzora na projektnim finansiranjem, ZAP je pouzdan izbor koji poseduje veliko iskustvo i sarađuje sa određenim brojem banaka za koje obavlja nadzor na namenskim trošenjem kreditnih sredstava.

Arhitektonska vizualizacija

Arhitektonska vizualizacija olakšava komunikaciju između arhitekte i naruočioca. Pomoću arhitektonske vizualizacije klijent može lakše zamisliti konačni spoljašnji i unutrašnji izgled objekta, donosno koncept i ideju arhitektonskog rešenja. U tom procesu arhitekta može kreirati varijante nacrta kako bi naručioc odabrao opciju koja mu najviše odgovara.

ZAP nudi različite tipove arhitektonske vizualizacije, počev od rendera, animacija u realnom vremenu, VR modela, ali i različitih tipova grafičkih prezentacija.