ZAP biro

2020.

Enterijer

autor fotografija: Aleksandar Knežević

Prostorije projektnog biroa ZAP nalaze se na 8. spratu zgrade Square 43, stambeno – poslovnog objekta, u ulici Milutina Milankovica na Novom Beogradu. Inspiracija je pronadjena u samoj ‘’kuci’’ Square 43, tacnije njenoj strukturi i materijalizaciji. Tople boje fasade prenesene su i na sam enterijerski prostor, čineći ambijent znatno prijatnijim. Dizajn enterijera je sveden i sastoji se iz dva dela: kancelarijskog i open space prostora.

Vrsta projekta:

Enterijer

Klijent:

ZAP d.o.o. Beograd

Bruto površina:

330 m2

Godina:

2020.

Lokacija:

Milutina Milankovića 1k/49, objekat Square 43, Novi Beograd, Srbija

Sprat:

8. sprat

Autorski tim:

ZAP d.o.o. Beograd

Obuhvat posla:

IDR, PZI

Status:

Izvedeno

Dizajn enterijera je sveden i sastoji se iz dva dela: kancelarijskog i open space prostora. Ove dve funkcionalne celine podeljne su transparentnim staklenim pregradama. Aluminijumski nosači staklenih pregrada su naglašeni, tamno sive boje. Centralni ‘’hodnik’’ vodi do sekretara firme, koji je u nekom vidu ostrva.  Centralni deo radnog prostora (open space) sadrži 12 radnih mesta za zaposlene (arhitekte).

Celokupni statični deo prostora okrečen je u belo (zidovi i plafoni), kako bi se dobila što veća osvetljenost, dok je mobilijar prostora tamnijih, toplih boja. Radni stolovi I fijoke su od tamnog kompozitnog materijala (fundermax ploce) sa teksturom drveta. Pod je tamniji, teget, kako bi se napravio kontrast pretežno svetlom koloritu. Kancelarije direktora i zamenika direktora, kao i sale za sastanke sadrže i obloge zidova od opeke (flisete), istog sloga i kolorita kao i na fasadi objekta. Office je trostrano orijentisan i ima mogučnost izlaska na 3 terase. Površina celog prostora je 330 m2.

Slični projekti