AKTUELNI PROJEKTI

SQUARE 43

Završeno 100%

Početkom 2019. godine Zap doo u saradnji sa preduzećem Bauwelt ulazi u investiciju objekta Square 43 na Novom Beogradu. Zasigurno jedna od najatraktivnijih lokacija u Bulevaru Milutina Milankovića 1k osiguraće vrhunski kvalitet života i poslovanja budućim stanarima, a projektantskom timu Zap-a šansu da realizuju nova rešenja, primene nove tehnike izgradnje i upotrebe najsavremenije materijale.

Objekat od 14.000 kvadratnih metara na 9 spratova sa predivnim terasama i funkcionalnim rešenjima predstavljaju krunu našeg višedecenijskog rada.

Investiciju projekta Square 43 prati AIK banka ad.

LOKACIJA

SQUARE 43 lociran je na jednu od najatraktivnijih lokacija Novog Beograda – u Ulici Milutina Milankovića 1k koja je poslednjih godina postala koridor poslovanja. Izlazeći na tako jaku ulicu, povezan je sa svim ostalim delovima užeg i šireg centra grada, odličnom saobraćajnom infrastrukturnom mrežom, koja omogućava brz i lak pristup.

Neposredno okruženje bogato je sadržajima raznih namena i tako pogoduje jednako poslovoj kako i stambenoj funkciji objekta – blizina reke Save i veze sa Beogradskim sajmom preko mosta na Adi, nepun kilometar udaljenosti od najvećeg kongresnog centra u Beogradu – Sava Centra, četiristo metara udaljenosti od savremene bolnice MediGroup, kilometar i po od hotela Holiday Inn i isto toliko od tržnog centra Ušće, dva kilometra od najveće beogradske sportske i koncertne arene Štark. Od strogog centra Beograda, SQUARE 43 deli samo četiri kilometra što znači ne više od deset minuta.

ARHITEKTURA, FUNKCIJA I MATERIJALIZACIJA

Objekat se sastoji iz dve funkcionalne celine: stambene i poslovne. Objekat je ugaoni i projektovan je u formi slova L, pa je takav oblikovni koncept podređen funkcionalnom. U krak koji je orjentisan na Ulicu Milutina Milankovića 1k smešteno je poslovanje na pet etaža. Stambeni deo objekta nalazi se u kraku koji je uglavnom orjentisan na bočnu, pristupnu saobraćajnicu i unutrašnje dvorište. Iznad sedmog sprata stanovi se nalaze i nad poslovnim delom objekta u formi povučenih etaža. Prizemlje objekta projektovano je kao prodajni prostor od šest (6) lokala kojima se pristupa ili sa glavne ili bočne saobraćajnice. U podzemnim etažama objekta projektovano je parkiranje i tehničke prostorije. Posebna briga posvećena je izboru materijalizacije pri projektovanju i izgradnji ovog objekta, te u tom pogledu objekat Square 43 otišao i korak dalje koristeći najkvalitetnije savremene materijale u Evropi i svetu, a pogotovo na našim prostorima.

Obaveštavamo Vas da se naš arhitektonski biro ZAP doo seli na novu lokaciju. Usled potrebe za proširenjem poslovnog prostora javila se ideja da se celokupni office preseli u objekat Square 43, koji je takođe projektovao biro ZAP. Nove prostorije projektonog biroa ZAP nalaziće se na 8. spratu zgrade Square 43, novog stambeno – poslovnog objekta, trenutno u procesu izgradnje, u ulici Milutina Milankovića 1k na Novom Beogradu. Vidimo se uskoro u novom ambijentu!